Vrasja para “Proper Pizza” në Mitrovicë: Mentor Beqiri me duar të lidhura paraqitet si dëshmitar ndërsa Liridon Selimi nuk e pranon vrasjen

Publikuar më:

 

Në gjykimin për vrasjen e rëndë të shkurtit të 2021-ës në Mitrovicë, në seancën e sotme u dëgjua në cilësinë e dëshmitarit, Albert Beqiri, pjesé restaurantit “Proper Pizza”, para të cilit kishte ndodhur ngjarja, i cili tha se grupi i “Maestros”, në ditën kritike kishin shfaqur sjellje agresive dhe kërcënuese, pasi të njëjtit kishin qenë edhe të armatosur.

Në këtë rast, Leotrim Selimi ngarkohet për vrasje të rëndë të M.K dhe plagosje të Behar Halilit si dhe ngarkohet për armëmbajtje pa leje, shkruan Jepi zë

Ndërsa, Bejtë Hasani po akuzohet për vrasje të rëndë në tentativë dhe armëmbajtje pa leje, pasi sipas aktakuzës, me dashje kishte filluar kryerjen e veprës penale të vrasjes ndaj Florim Sadikut, e të cilën nuk e kishte përfunduar.

Në seancën e së premtes, të pranishëm ishin prokurori, dy të akuzuarit Leotrim Selimi dhe Bejtë Hasani me mbrojtësit e tyre

Dëshmitari Beqiri në lidhje me ngjarjet e natës kritike deklaroi se të ndyshuarit kanë gjujt me aɾmë pa kontroll dhe kanë ardhur të bindun për t’i vɾarë.

Beqiri tutje para gjykatësit ka thënë që është i bindur edhe sikur ta kishte pyetur si je i dyshuari do ta nxirrte armen për t’i vrarë, shkruan Jepi zë.

Ndërsa i dyshuar Selimi e ka kundërshtuar duke thënë se sikur të donte të vriste ai kishte qëndruar vetëm gjysmë ore më herët me vllain e Beqirit dhe do ta vriste atë ndërsa aty nuk kishte shkuar me armë.

Beqiri deklaroi se e gjithë ngjarja jashtë kishte ndodhur shumë shpejt dhe kur kishte dalë jashtë lokalit

Ndryshe, Prokuroria Themelore në Mitrovicë më 28 tetor 2021 kishte ngritur aktakuzë kundër Leotrim Selimit, Bejtë Hasanit, Valon Ibishit dhe Valmir Selimit.

Të akuzuarit Valon Ibishi dhe Valmir Selimi më 17 nëntor 2021 janë dënuar me nga 700 euro gjobë dhe me burgim me kusht në kohëzgjatje prej 8 muajsh (secili veç e veç), pasi pranuan fajësinë për armëmbajtje pa leje dhe përdorim të armës apo mjetit të rrezikshëm.

JU REKOMANDOJMË