Vdes burri që u la në mes të sheshit në Mitrovicë dhe që dyshohej si i infektuar me COVID-19

Publikuar më:

H.H nga Plluzhina e Skënderajt kishte qëndruar në Shtëpinë e të Moshuarve në këtë Komunë, e më pas ishte dërguar në përkujdesje të Qendrës për Punë Sociale në Mitrovicë.


Por, nga këto dy institucione nuk pati komunikim, dhe burri mbeti duke lënguar në mes të sheshit të Mitrovicës.

I njëjti mësohet se ka vdekur para disa ditësh në Spitalin Regjional të Mitrovicës, ku ishte dërguar për trajtim.

Vdekjen e tij e ka konfirmuar QPS e Mitrovicës dhe Policia e Kosovës.

“Me datë 22.07.2020 nga Drejtori i Spitalit Rajonal në Mitrovicë z. Enis Istrefi përmes telefoni jemi njoftuar si QPS-së në Mitrovicë se, i moshuari H.H në po të nijetin Spital ka ndërruar jetë, kurse me këtë rast ne si QPS e kemi informuar, Bashkësia Islame në Mitrovicë, DPSF, institucionet komunale dhe të afërmit e tij, për çka këta të fundit sipas informacioneve që kemi, i kanë kryer ceremonitë mortore në raport me të ndjerin”, kanë thënë QPS për “Jepi zë”.

Policia kanë bërë të ditur se personi në fjalë u varros në varrezat e qytetit në Shipol.

“Personi në fjalë ka vdekur javën e kaluar dhe është varrosur në varrezat e Shipolit”, kanë thënë Policia për “Jepi zë”.

Ndërkohë, Komuna e Skënderajt nuk ka dhënë shumë detaje konkrete, ani pse u pyet për vdekjen e këtij burri. Ata thanë vetëm se nuk kanë marrë informacione nga institucionet e Mitrovicës.

“Nga data 10.07.2020 për klientin në fjalë, banor i përhershëm i Mitrovicës, nën përkujdesjen e Qendrës për Punë Sociale në Mitrovicë dhe menaxherit të rastit- punëtorit social, SHPMPF në Skenderaj nuk ka marrë asnjë informacion zyrtar nga Qendra për Punë Sociale në Mitrovicë, Spitali Regjional- Mitrovicë apo nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike”, thonë Komuna e Skënderajt.

Sidoqoftë, “Jepi zë” ka raportuar e para për trajtimin jodinjitoz të këtij të moshuari, i cili dyshohej se ishte i infektuar me COVID-19.

JU REKOMANDOJMË