Numërohen 100% të votave në Mitrovicë: PDK e para, VV e dyta, LDK e treta

Publikuar më:

Në Mitrovicë janë numëruar 100% të votave, apo thënë në shifra, janë numëruar 31.254 vota.


Sipas KQZ-së, parti e parë në Mitrovicë ka dalë PDK-ja me 34.4% apo 10751 vota, VV e dyta me 33.68% apo 10527 vota. Pra, PDK prinë vetëm me 224 vota.

Ndërkaq, parti e tretë është radhitur LDk-ja e Vjosa Osmanit. Ajo në vendlindjen e saj ka marrë 23.1% apo 7228 vota.

Sidoqoftë, numri i përgjithsëhm i atyre që kanë votuar në Mitrovicë ka qenë 33 mijë e 774 vota, apo 40.7% e qytetarëve me të drejtë vote. Nga ky numër, 1578 kanë qenë të pavlefshme.

Ndryshe, duhet theksuar se akoma nuk janë numëruar votat me kusht dhe votat e diasporës, të cilat mund ta ndryshojnë rezultatin në këtë komunë./Jepize.com

JU REKOMANDOJMË