Një prej gjarpërinjve më helmues të Evropës, shfaqet në Kosovë

Publikuar më:

Është njëri prej gjarpërinjve më helmues dhe më të gjatë që gjenden në Evropën Qendrore. Ky gjarpër jeton edhe në Gërmi.


Ky gjarpër është gjetur nga një qytetar me emrin Jusuf Islami.

“Nepërka me bri (vipera ammodytes) është gjarpër helmues që bën pjesë në familjen “viperidae” dhe që arrin gjatësinë mbi 90 cm dhe kështu është gjarpri helmues me i gjatë i Evropës qendrore”, ka shkruar ai.

Islami ka postuar fotografi dhe video të këtij gjarpëri.

JU REKOMANDOJMË