Nevojë emergjente: Kërkohen shumë punëtorë në Vjenë të Austrisë

Publikuar më:

Mungesa e punëtorëve nuk ndalet në Wiener Wurstelprater. Siç informoi APA nga Shoqata Prater, 13 kompani atje kanë më shumë se 80 vende vakante për të plotësuar.

Stafi nevojitet urgjentisht në mënyrë që të gjitha udhëtimet, stendat e ushqimit dhe baret të mund të rihapen së shpejti. Tani ka edhe një panair pune me “takim të shpejtë”.

Prater është një nga atraksionet më të njohura të kohës së lirë të qytetit. Slitë me rul, autodrome, rrota Ferris, trena fantazmë, tagada dhe të ngjashme kënaqin një audiencë të madhe çdo vit – me spektrin e pajisjeve argëtuese që variojnë nga të përshtatshmet për fëmijë të vegjël deri tek nxitësit jashtëzakonisht të adrenalinës. Një nga pikat kryesore të një vizite në Prater është zakonisht një vizitë në një nga restorantet e shumta, siç është Schweizerhaus, raporton Portali Mërgata.

Lista e profesioneve në mungesë është po aq e larmishme sa oferta. Kompanitë Prater janë në kërkim të natyrshëm për njerëz që zakonisht punojnë drejtpërdrejt në udhëtime, d.m.th. asistentë të showmen-ve. Por të kërkuara janë edhe femrat dhe meshkujt që kanë përfunduar trajnimin si teknikë, elektricistë, inxhinierë mekatronikë apo hidraulikë.

Edhe restorantet Prater kanë nevojë të madhe për punëtorë. Në sektorin e kateringut kërkojmë urgjentisht kamariere dhe njerëz që të kujdesen për stendat e shumta të ushqimeve. Vetëm Schweizerhaus ka 25 pozicione për të plotësuar në zonën e shërbimit, sipas Shoqatës Prater, e cila përfaqëson një total prej rreth 60 anëtarësh.

“Mungesa e fuqisë punëtore është një nga sfidat më të mëdha me të cilat përballen bizneset tona Prater,” siguroi presidentja e shoqatës, Silvia Lang dhe nënkryetari Fredo Nemec në një deklaratë. Me shumë pak punonjës, është e vështirë për shumë njerëz të mbajnë biznesin në punë – veçanërisht me fillimin e sezonit që po afron. Edhe pse disa atraksione janë të hapura edhe në dimër, hapja e Schweizerhaus konsiderohet si një lloj sinjali fillestar për të gjithë Prater. Ngjarja zhvillohet më 15 mars.

Për t’u përgatitur për muajt në vijim, tani po mbahet panairi i punës, i cili organizohet së bashku me Shërbimin Publik të Punësimit të Vjenës. AMS ka ftuar 200 aplikantë për këtë të martë. Ashtu si me “takimet e shpejta”, kandidatët me radhë prezantohen me punëdhënësit e mundshëm në ngjarje dhe shpresojnë për “ndeshje”.

Në rastin më të mirë, thuhet, premtimet për punë mund të bëhen në vend. Sipërmarrësit Prater nuk e fshehin faktin se puna mund të jetë sfiduese. Po bëhet gjithnjë e më e vështirë gjetja e punëtorëve, sepse në industrinë e kohës së lirë njerëzit janë aty për mysafirë në fundjavë, në mbrëmje dhe në muajt e verës, shpjegoi Lang.

Ajo e përshkroi punën si asistente e showman-it si një “punë ideale të nivelit fillestar”. Është një punë gjysmë e kualifikuar, gjithçka që duhet është entuziazmi për punën. (e kuqe, 20 shkurt 2024).

JU REKOMANDOJMË