Zgjatet mësimi në Kosovë, pushimi veror nuk nis deri në korrik

Zëri qytetar

E rrezikshme: Kabllot e rrymës në mes të rrugës në “Gorimahallë”, një bager i...

Një bager i madh ka kaluar para pak minutash në lagjen e njohur si “Gorimahalla” dhe ka bërë një...

Banorët e fshatit Dedi bëjnë punë të madhe, ia ndërrojnë kulmin shkollës që u...

Banorët e fshatit Dedi kanë marrë aksion për ta hequr kulmin e shkollës që u dëmtua nga reshjet atmosferike. Sipas...

Ankohet qytetari: Asnjë mjek në vendin e punës në Pediatrinë e spitalit të Skënderajt

Papërgjegjësia e stafit mjekësor në Spitalin e qytetit të Skënderajt, ka revoltuar një pacient. Ai ka dërguar disa pamje në...

Sjellja skandaloze e zyrtares së Komunës së Mitrovicës, e fyen një 75 vjeçar që...

Para rreth një ore, një burrë i moshuar ishte ulur në karriget e zyrës së Komunës së Mitrovicës ku...

Ngriten dyshime për keqpërdorim të parave që u mblodhën për Nazlije Sherifin

Ditë më parë, vëllai i tashmë të ndjerës Nazlije Sherifi, theksoi se janë mbledhur 56 mijë e 442 euro...

Pushimi veror për nxënësit këtë vit do të nis me dy javë vonesë.


Klasat nga 1-8 që përfundonin vitin shkollor me datën 26 qershor, në këtë vit mësimin do ta përfundojnë me 8 korrik 2021, për klasat 9, 10 dhe 11, pushimi fillonte me 11 qershor, e në këtë vit do të bëhet më 25 qershor.

Ndërsa për maturantët për të cilët përfundonte viti me 20 maj, këtë vit do jetë 14 ditë më vonë.

“Bazuar në Udhëzimin administrativ për Kalendarin e vitit shkollor 2020-202’ dhe vendimit 01B/02 të datës 31.03.2021 për ndryshimin e Kalendarit të vitit Shkollor 2020-2021 në Arsimin para universitar, pushimi veror për nxënësit maturant fillon me 03.06.2021. Për klasat 9,10, 11 fillon me 25.06.2021 ndërsa për klasat para fillor dhe 1-8 pushimi fillon me 08.07.2021”.Përfundimin e vitit shkollor 14 ditë më vonë, Jasharaj e quan vendim të ngutshëm dhe të paanalizuar mirë.

“Mësimdhënësit janë të stërngarkuar në këtë vit shkollor ngase punojnë në grupe dhe duhet ta bëjnë dyfishin e punës, pastaj janë të obliguar të zëvendësojnë edhe ditët e humbura të shtunave, plus kësaj u soll edhe vendimi për mësimin plotësues që është edhe një ngarkesë tjetër. Nuk është në rregull zgjatja e vitit shkollor, ngase nëse e marrim klasën 1-8 që kanë pasur ta përfundojnë vitin dhe paramendone në çfarë rrethanash e kushtesh edhe klimatike do të punojnë ata fëmijë në korrik, nuk është veprim i qëlluar por MASHTI është ai që vendos, ne kemi ngrit kritika dhe këto veprime kanë qenë të ngutshme dhe të pa analizuara mirë”, ka deklaruar Jasharaj

- Reklama -

Të fundit

Lajme të tjera