Veseli bashkë me Hamzën e Bislimin takuan mbrëmë veteranët e UÇK-së në Mitrovicë

Publikuar më:

Kandidati për kryeministër nga PDK-ja, Kadri Veseli, bashkë me kandidatët Bedri Hamza e Donjet Bislimi, kanë takuar veteranët e zonës së Mitrovicës.


Ai ka falenderuar për kontributin dhe mbështetjen që kanë dhënë për luftën çlirimtare.

Statusi i plotë i Veselit:

Ndalesën e fundit mbrëmë e bëra me veteranë të zonës së Mitrovicës. I falënderova për kontributin dhe mbështetjen që më kanë dhënë në luftën çlirimtare dhe që po më japin tash në luftën kundër korrupsionit. Ne diskutuam edhe për Planin Kundër Korrupsionit, zbatimin e të cilit do ta nisi në 100 ditët e para si kryeministër.

Një nga pesë shtyllat e këtij plani është zgjidhja e çështjes së mashtruesve që janë regjistruar si veteranë të luftës sonë çlirimtare, duke njollosur uniformën e shenjtë të UÇK-së. Kjo është edhe një barrë e madhe për buxhetin e shtetit, sepse rreth 40 milionë euro në vit që shkojnë për veteranët e rremë, do të mund të përdoreshin për të hapur mundësi të reja për rininë, që të qëndrojë në Kosovë dhe të mos emigrojë jashtë vendit.

JU REKOMANDOJMË