Tel Aviv 1999: Hebrenjtë duke protestuar para ambasadës së Jugosllavisë, për masakrën e Reçakut

Publikuar më:

Në vitin 1999, dhjetëra hebrenj kishin dalur në protestë para ambasadës së Jugosllavisë së atëhershme, për masakrën e Reçakut e cila ishte kryer nga Serbia në Kosovë.

Ata kërkonin drejtësi për shqiptarët e vrarë nga regjimi serb. Populli izraelit dhe shqiptarët kanë një lidhje të veçantë, pasi vite më parë hebrenjtë gjetën strehën e vetme tek shqiptarët, për të shpëtua nga nazistët.

Kështu ndër vite ata nuk e kanë harruar këtë mikpritje dhe sot e asaj dite kujtohet.

Madje në vitin 1999 dhjetëra hebrenj kishin dalur në protestë në Tel Aviv, para ambasadës së Jugosllavisë, për masakrën e Reçakut të kryer nga serbët.

Një foto që është publikuar në rrjetet sociale, shihen disa qytetarë duke mbajtur pankarta në duar, kundër Serbisë.

JU REKOMANDOJMË