Pal Lekaj dënohet me 1 vit e 6 muaj burg

Zëri qytetar

Punëtorët e Ujësjellësit “Mitrovica” në hall me pagat e tyre, menaxhmenti i ri po...

Në këtë kohë kur çmimet në vendin tonë po vazhdojnë të rriten, punëtorët e Ujësjellësit "Mitrovica", jo që nuk...

E dhimbshme: Varfëria e madhe në Mitrovicë, bën që fëmiu të shtrihet nga uria...

Një 14-vjeçar ka mbetur pa ndjenja para pak minutash në Mitrovicë. Nga fotografitë e dërguara nga një lexues në "Jepi...

Bankat torturojnë pensionistët: Që prej 4 ditësh mungojnë paratë në bankomate

Me datën 15 të muajit dalin paratë e pensioneve, rrjedhimisht shkaktohet radhe e gjatë tek bankomatet.   Mirëpo, kësaj here jo...

Skandaloze: Pas prerjes, sot po nxirren me rrënjë drunjtë shumëvjeçar për t’u liruar parkingjet

Drunjtë shumëvjeçarë në qendër të Mitrovicës ishin shkurtuar ditë më parë, por vetëm prerja e tyre nuk kishte mjaftuar. Si...

Vazhdon tmerri nëpër markete: Një domate(pa mish) po kushton 0,52 cent

Çmimet në produktet bazë po vazhdojnë të rriten nëpër marketet e Kosovës. Pavarësisht raportimeve, shteti nuk po merr masa kësaj...

Me 1 vit e 6 muaj me kusht është dënuar ish-kryetari i Komunës së Gjakovës Pal Lekaj.


Vendimi është marrë sot nga Gjykata Themelore e Gjakovës për keqpërdorim të detyrës zyrtare.

Pos tij, Gani Rama është dënuar me 1 vjet me kusht, ndërkohë Ismet Isufi me 1 e 6 muaj me kusht, kurse Veli Hajdaraga është dënuar me 8 mijë euro gjobë.

Gjykata gjithashtu, Lekajt, Ramës e Isufit ua ka ndaluar ushtrimin e funksionit publik në afat prej dy vitesh.

Pal Lekaj akuzohet për keqpërdorim të pozitës zyrtare, për kohën sa ishte kryetar i komunës së Gjakovës.

Bashkë me të për keqpërdorim pozite akuzohen edhe Ismet Isufi dhe Gani Rama, ndërsa për mashtrim me subvencione dhe shmangie nga tatimi akuzohej Veli Hajdaraga.

Aktakuza ndaj Lekajt dhe të tjerëve ishte ngritur në vitin 2018.

Lekaj dhe Isufi akuzohen se gjatë periudhës 2008-2014, duke vepruar në cilësinë e personave zyrtarë, i pari në cilësinë e kryetarit të Komunës së Gjakovës, ndërsa i dyti si drejtor i Drejtorisë për Bujqësi, kanë shpërndarë subvencione, përmes kompanisë “UNION-VL”, në kundërshtim me Ligjin për Menaxhimin e Financave Publike.

Ata kanë kaluar edhe kompetencat ligjore, sepse përveç fondit për subvencione, ata për subvencione kanë përdorur edhe linjat tjera buxhetore të Komunës së Gjakovës, duke i shkaktuar asaj një dëm të mundshëm deri në 250 mijë euro.

Ndërsa Veli Hajdaraga, akuzohet se gjatë periudhës 2008-2015, ka dhënë informacione të pasakta se kinse të gjithë aplikuesit për subvencione kanë pranuar subvencionet dhe me këtë rast ka lejuar që në vend të fermerëve që kanë qenë në lista për të marrë subvencione, të marrin persona tjerë që nuk kanë pasur të drejtë.

I akuzuari Hajdaraga, përveç veprës penale të mashtrimit me subvencione, akuzohet edhe për shmangie të tatimit në shumë prej rreth 35 mijë eurosh.

Sipas prokurorisë, ai me qëllim të shmangies së pagesave të tatimit për kompaninë e tij “UNION-VL”, ka deklaruar të ardhura më të vogla se ato në realitet.

Sipas Prokurorisë Speciale, numri i fermerëve që është dashur të intervistoheshin është mbi 3.000, andaj me një numër të të intervistuarve është fituar trendi se 40% e përfituesve të subvencioneve nuk i kanë pranuar fare ato.

Lekaj në mandatin e fundit ishte deputet, kurse një më herët ishte ministër i Infrastrukturës në Qeverinë Haradinaj.

Të fundit

Serbë e shqiptarë në Mitrovicë ruajnë miqësi të vjetra, edhe me foto

Serbë e shqiptarë në Mitrovicë ruajnë miqësi të vjetra, por edhe bashkëpunojnë në tregëti Disa qytetarë të intervistuar i kanë shprehur hapur këto raporte. Si janë...

Lajme të tjera