Nxënësit s’po e duan testin e Semi-Maturës, nisin peticion për anulim

Zëri qytetar

S’ka ku shkon më keq: Rruga e “Kovaçëve” në Mitrovicë e mbuluar me bërllok

­Problemi i mbeturinave në Mitrovicë vazhdon të jetë një ndër problemet kryesore të qytetit. Shumë rrugë në qendër dhe jo...

Punëtorët e Ujësjellësit “Mitrovica” në hall me pagat e tyre, menaxhmenti i ri po...

Në këtë kohë kur çmimet në vendin tonë po vazhdojnë të rriten, punëtorët e Ujësjellësit "Mitrovica", jo që nuk...

E dhimbshme: Varfëria e madhe në Mitrovicë, bën që fëmiu të shtrihet nga uria...

Një 14-vjeçar ka mbetur pa ndjenja para pak minutash në Mitrovicë. Nga fotografitë e dërguara nga një lexues në "Jepi...

Bankat torturojnë pensionistët: Që prej 4 ditësh mungojnë paratë në bankomate

Me datën 15 të muajit dalin paratë e pensioneve, rrjedhimisht shkaktohet radhe e gjatë tek bankomatet.   Mirëpo, kësaj here jo...

Skandaloze: Pas prerjes, sot po nxirren me rrënjë drunjtë shumëvjeçar për t’u liruar parkingjet

Drunjtë shumëvjeçarë në qendër të Mitrovicës ishin shkurtuar ditë më parë, por vetëm prerja e tyre nuk kishte mjaftuar. Si...

Një peticion i cili është iniciuar nga persona të cilët janë paraqitur si nxënës të shkollës “Hasan Prishtina”, po synon anulimin e testit të arritshmërisë për klasat e nënta sivjet.


Këtë kërkesë të tyre, këta nxënës e kanë arsyetuar me faktin që më shumë se gjysma e vitit shkollor është zhvilluar online, mësim i cili, sipas tyre, nuk ka qenë cilësor.

“Kërkojmë anulimin e testit të arritshmërisë për klasat e nënta, pasi që më shumë se gjysma e vitit shkollor është zhvilluar online. Ky mësim nuk ka qenë cilësuar, ashtu siç do të ishte në bankat e shkollës”, thuhet në përshkrimin e këtij peticioni, i cili deri tani ka mbledhur më shumë se 5 mijë nënshkrime.

Sipas tyre, jo të gjithë nxënësit kanë pasur mundësinë e pjesëmarrjes në mësim dhe se mësimi në platforma elektronike “nuk shpjegohet e as nuk kuptohet si në klasë”.

“Shumë lëndë janë zhvilluar përmes platformave që ka raste kur edhe nuk kanë punuar fare, pra nuk është shpjeguar asgjë, vetëm janë dhënë temat mësimore. Gjithashtu, edhe në lëndët që janë zhvilluar në ‘Zoom’ ka pasur shkëputje të mëdha, për shkak të mungesës së një interneti cilësor apo minutat e limituar që aplikacioni ofron”, thuhet tutje në peticion.

Ata thonë se mbajtja e këtij testi do të ishte një ngarkesë e madhe psikologjike për ta, sepse thonë se nuk janë në gjendje të japin rezultatin e njëjti, të cilin vlerësojnë se do ta jepnin, sikur procesi mësimor të ishte zhvilluar në klasë.

Ndonëse është iniciuar nga nxënësit në Prishtinë, ky peticion, sipas një sinjalizuesi që është nxënës i një shkolle në Pejë, po përkrahet dhe nënshkruhet edhe nga nxënësit e klasave të nënta të këtij qyteti.

Të fundit

Tërheqja e mjeteve nga Trusti sot shqyrtohet në Komisionin për Buxhet

Projektligji për Trustin do të trajtohet sot në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere. Projektligji për plotësimin dhe ndryshimin e Ligjit për fondet pensionale të...

Lajme të tjera