Nxënësit mitrovicas mund të nisen për Prishtinë, s’ka Universitet në Mitrovicë

Publikuar më:

Universiteti i Mitrovicës “Isa Boletini” nuk do të mund të regjistrojë studentë të rinj për këtë vit akademik.

Zyrtarë të Agjencisë së Kosovës për Akreditim, (AKA) kanë rikonfirmuar vendimin e Këshillit Shtetëror të Cilësisë, të marr kohë më parë, për të mos ia vazhduar akreditimin këtij universiteti për vitin akademik 2019/2020.

Ata kanë shuar shpresat e drejtueseve të këtij institucioni publik për të pranuar studentë të rinj në këtë vit akademik.

Shkëlzen Gërxhaliu, zyrtar për Vlerësim dhe Monitorim nga AKA, ka thënë për Sinjalin se Universiteti i Mitrovicës “Isa Boletini” është institucion i mbyllur.

“Nuk mundet me u marrë vendim për hapjen deri sa është marrë vendim për mbylljen. KSHC nuk e trajton më atë çështje, për KSHC-në është institucion i mbyllur”, ka deklaruar Gërxhaliu.

Në anën tjetër, Universiteti i Mitrovicës, është në pritje të përgjigjes pozitive nga Agjencia Kosovare e Akreditimit për ta hapur konkursin për pranimin e studentëve të rinj.

JU REKOMANDOJMË