Një lagje në Kosovë, “Google Maps” e ka emërtuar “te maxhupt”

Zëri qytetar

Shembull i keq: Punojnë në Emergjencën e Mitrovicës, por këto infermiere nuk vendosin maska

Pandemia me virusin COVID po vazhdon në vendin tonë, anipse tani paraqitet situatë pak më e qetë, shkruan Jepi...

Pas incidenteve në shkolla, Policia e Kosovës po kujdeset për sigurinë në gjimnazin “Frang...

Në gjimnazin "Frang Bardhi" në Mitrovicë, kohëve të fundit janë shtuar problemet dhe rrahjet mes nxënësve. "Jepi zë", ka raportuar...

Tollovi dhe kaos i madh tek QKMF në Mitrovicë, vetura me targa nga Serbia...

Kaosi urbanistik në Mitrovicë po vazhdon sikur ditëve të tjera nga komunikacioni i ngulfatur. Rruga me shumë probleme në...

Mbyllja e trotuarit në Bair po ua rrezikon jetën nxënësve dhe banorëve të lagjes

Rruga pranë Gjimnazit "Frang Bardhi" në drejtim të shkollës "Musa Hoti" ka edhe pjesën e trotuarit që shfrytëzohet nga...

Skandaloze: Uji në Mitrovicë del si puding

Reshjet e shiut si duket kanë trazuar ujërat e pijshëm, pasi dukshëm janë më të ndotur. Ujë që më shumë...

Për këdo që nuk e njeh rrugën “Lagjen 29” në Fushë Kosovë dhe orientohet përmes Google Maps do të hasë me një emërtim racist “Te maxhupt”.

Për këtë kanë reaguar edhe banorët e komuniteteve romë, ashkalinj dhe egjiptas të cilët thonë se ndihen të fyer.

Ata madje kanë kërkuar edhe reagim insitucional kundër kësaj gjuhe.

“Mall e kanë fëmia jonë me shku diku ose me hypë në në autobus ose taksi. gjithmonë ka diskriminim. Nëse ka mundësi shteti jonë me hjekë këtë fjalë do të ishte mirë”, ka thënë një banor i këtij komuniteti.

Të fundit

Lajme të tjera