Mijëra vende të lira pune në Zvicër, këto janë profesionet më të kërkuara

Publikuar më:

Disa sektorë rekrutojnë më shumë se të tjerët në Zvicër. Kompania x28 ka përmbledhur numrin e ofertave të punës sipas sektorëve të publikuara online dhe konstaton se ato në fushën e shëndetësisë, ndërtimit, shitjes me pakicë dhe katering janë më të shumtat.

Në sektorin e shëndetësisë duhet të plotësohen jo më pak se 15790 vende, ndërsa ndërtimi 13566. Tregtia me pakicë renditet e treta ndër sektorët që kërkojnë të rekrutojnë, me 12,761 pozicione të hapura, e ndjekur nga kateringu dhe hotelet, me 10,478, specifikon grumbulluesi i të dhënave i specializuar në tregun e punës. Vini re edhe sektorin e IT-së, ku numri i vendeve vakante i kaloi 8000, përcjell albinfo.ch

Në vendin e parë ndër profesionet më të kërkuara gjetëm infermierë dhe kujdestarë, thuajse të lidhur me elektricistë-monteristë, me çdo herë më shumë se 6000 reklama të destinuara për ta. Shitësit, marangozët, menaxherët e projektit, specialistët e IT-së dhe polimekanikët ishin gjithashtu të kërkuar.

Për sa u përket vendeve të lira, kantonet e Cyrihut dhe Bernës kryesuan me përkatësisht 55,113 dhe 37,939 vende të hapura. Pasuan kantonet gjermanishtfolëse Aarau (20.350), Saint-Gall (18.178) dhe Lucerne (17.021), ndërsa për Vaud-in, shifra e 10.000 ofertave nuk u kalua (9517)./RTS

JU REKOMANDOJMË