Ministri Peci suspendon 5 zyrtarët që u arrestuan për korrupsion dhe iu gjetën 2 çanta me para

Zëri qytetar

S’ka ku shkon më keq: Rruga e “Kovaçëve” në Mitrovicë e mbuluar me bërllok

­Problemi i mbeturinave në Mitrovicë vazhdon të jetë një ndër problemet kryesore të qytetit. Shumë rrugë në qendër dhe jo...

Punëtorët e Ujësjellësit “Mitrovica” në hall me pagat e tyre, menaxhmenti i ri po...

Në këtë kohë kur çmimet në vendin tonë po vazhdojnë të rriten, punëtorët e Ujësjellësit "Mitrovica", jo që nuk...

E dhimbshme: Varfëria e madhe në Mitrovicë, bën që fëmiu të shtrihet nga uria...

Një 14-vjeçar ka mbetur pa ndjenja para pak minutash në Mitrovicë. Nga fotografitë e dërguara nga një lexues në "Jepi...

Bankat torturojnë pensionistët: Që prej 4 ditësh mungojnë paratë në bankomate

Me datën 15 të muajit dalin paratë e pensioneve, rrjedhimisht shkaktohet radhe e gjatë tek bankomatet.   Mirëpo, kësaj here jo...

Skandaloze: Pas prerjes, sot po nxirren me rrënjë drunjtë shumëvjeçar për t’u liruar parkingjet

Drunjtë shumëvjeçarë në qendër të Mitrovicës ishin shkurtuar ditë më parë, por vetëm prerja e tyre nuk kishte mjaftuar. Si...

Me kërkesë të ministrit të ri të Bujqësisë, Faton Peci, kryesuesi i Agjencisë për Zhvillimin e Bujqësisë, Nazmi Zenelaj ka marrë vendim për suspendimin e pesë zyrtarëve të arrestuar për dallavere me subvencione.


Ani pse ata ishin arrestuar me 24 shkurt dhe në ndodhen në paraburgim, ish-ministri Besian Mustafa nuk kishte ndërmarrë asnjë masë ndaj tyre. Vendimi për suspendimin e tyre është marrë tek të martën e 30 marsit.

Sipas këti vendimi, pesë zyrtarët suspenduar janë Luan Statovci drejtori i Drejtorisë për Pagesa Direkte, Sadat Shkodra zyrtar për pagesa në Drejtorinë për Pagesa Direkte, Adushe Ukshini inspektore në Drejtorinë e Kontrollit, Berat Nika zyrtarpër Pagesa Direkte në Drejtorinë për Pagesa Direkte dhe KAstriote Bajrami -Sejdiu zyrtare e Arkivës në Drejtorinë e Administratës së Pergjithshme.

“Zyrtarët nga pika 1 e këtij vendimi, marrëdhënia e punës pezullohet në Agjencinë për Zhvillimin e Bujqësisë…nga data 30 mars 2021 deri në marrjen e një vendimi Komisioni Disiplinor”, thuhet në këtë dokument.

Bazuar në këtë vendim, zyrtarët e suspenduar do të marrin 50% të pages gjatë kohëzgjatjes së pezullimit deri në marrjen e një vendimi tjetër.

“Duke u thirrur në rrethanat e krijuara në AZHB dhe pas emërimit tim me datën18.03.2021, dhe duke u bazuar në kompetencat ligjore si zv.kryeshef Ekzekutiv – Udhëheqësi me i lartë i AZHB-së, si dhe në ndjeshmërinë e rastit dhe vazhdimin e masës së paraburgimit të zyrtarëve të arrestuar, për cka jemi njoftuar përmes mjeteve të informimit por jo edhe përmes rrugëve zyrtare, si dhe në bazë të mungesave të vijueshmërisë në punë sipas evidencës zyrtare të drejtorisë së administratës së përgjithshme, kryeshefi Ekzekutiv vendos që zyrtarët e lartëpërmendur në dispozitiv të këtij vendimi të pezullohen përkohësisht nga puna deri në marrjen e vendimit nga Komisioni Disiplinor i AZHB-së”, thuhet në arsyetimin e vendimit.

Policia e Kosovës, përkatësisht Departamenti i Krimeve të Rënda me 24 shkurt në një aksion në Ministrinë e Bujqësisë dhe në zyrat e kësaj ministrie në Prishtinë, Lipjan, Istog dhe Gjilan, kishte arrestuar 12 zyrtarë të Agjencisë për Zhvillimin e Bujqësisë.

Ata dyshohen për keqpërdorim të pozitës zyrtare, marrje dhe dhënie ryshfeti.

Të fundit

Tërheqja e mjeteve nga Trusti sot shqyrtohet në Komisionin për Buxhet

Projektligji për Trustin do të trajtohet sot në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere. Projektligji për plotësimin dhe ndryshimin e Ligjit për fondet pensionale të...

Lajme të tjera