Nis gjykimi ndaj dy drenicakëve që i vodhën taksistit 10 euro dhe një Nokia në Skënderaj

Zëri qytetar

Shembull i keq: Punojnë në Emergjencën e Mitrovicës, por këto infermiere nuk vendosin maska

Pandemia me virusin COVID po vazhdon në vendin tonë, anipse tani paraqitet situatë pak më e qetë, shkruan Jepi...

Pas incidenteve në shkolla, Policia e Kosovës po kujdeset për sigurinë në gjimnazin “Frang...

Në gjimnazin "Frang Bardhi" në Mitrovicë, kohëve të fundit janë shtuar problemet dhe rrahjet mes nxënësve. "Jepi zë", ka raportuar...

Tollovi dhe kaos i madh tek QKMF në Mitrovicë, vetura me targa nga Serbia...

Kaosi urbanistik në Mitrovicë po vazhdon sikur ditëve të tjera nga komunikacioni i ngulfatur. Rruga me shumë probleme në...

Mbyllja e trotuarit në Bair po ua rrezikon jetën nxënësve dhe banorëve të lagjes

Rruga pranë Gjimnazit "Frang Bardhi" në drejtim të shkollës "Musa Hoti" ka edhe pjesën e trotuarit që shfrytëzohet nga...

Skandaloze: Uji në Mitrovicë del si puding

Reshjet e shiut si duket kanë trazuar ujërat e pijshëm, pasi dukshëm janë më të ndotur. Ujë që më shumë...

Mungesa e të akuzuarit G.G i cili nuk u gjet në adresën e dhënë, ka bërë që të shtyhet seanca e shqyrtimit gjyqësor, ku ai së bashku me B.G se në shkurt të 2012-ës në bashkëkryerje,  nën kërcënimin e  revoles e thikës kanë marrë nga i dëmtuari 10 euro dhe një telefon të markës “Nokia”.

Gjykatësi i Gjykatës Themelore në Mitrovicë, Bekim Veliqi ka njoftuar se ndaj të akuzuarit G.G ka lëshuar urdhërarrest më 1 nëntor 2021, për arrestimin dhe shoqërimin me forcë të njëjtit, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Por, në raportin zyrtar policor pranë stacionit policor në Skenderaj, të datës 3 nëntor 2021, është bërë e ditur se kanë shkuar në adresën e të pandehurit në fshatin Llaushë dhe kanë vërtetuar se aty nuk jeton askush.

Mirëpo, gjykata bën të ditur se nga disa persona kanë marrë informacione se tani i pandehuri G.G jeton në Fushë Kosovë.

Ndaj të pandehurit G.G, gjykata prapë më 5 nëntor kishte lëshuar urdhërarrest, drejtuar stacionit policor në Fushë Kosovë, por nuk ka pranuar ndonjë raport nga i njëjti lidhur me veprimet e ndërmarra sipas urdhëresës.

Po ashtu në seancën e së hënës kanë munguar edhe mbrojtësi i të pandehurit G.G, avokati Beshir Zani, i dëmtuari F.J dhe dëshmitarët E.G dhe B.K.

Të gjithë të lartcekurit kanë qenë të ftuar në mënyrë të rregullt, por nuk e kanë arsyetuar mungesën e tyre.

Në këtë seancë ka munguar edhe anëtari i trupit gjykues, gjykatësi Sllagjan Ribaq, i cili nuk ka qenë i ftuar për datën e sotme dhe nuk ka mundur të jetë prezent.

Ndryshe, të pranishëm në seancë ishin prokurori Njazi Rexha dhe i pandehuri B.G.

Në këto rrethana, gjykatësi Veliqi bëri të ditur se nuk janë plotësuar kushtet ligjore për mbajtjen e kësaj seance, andaj e njëjta u shty për 10 dhjetor 2021.

Ndryshe, ish – Prokuroria e Qarkut në Mitrovicë më 21 qershor 2012 kishte ngritur aktakuzë kundër B.G dhe G.G..

Sipas dispozitivit të parë të aktakuzës B.G dhe G.G më 15 shkurt 2012 në Mitrovicë, në bashkëkryerje, duke përdorur forcën kanë përvetësuar pasurinë e luajtshme të personit tjetër.

Gjithnjë sipas aktakuzës, G.G në parkingun e taksive ka arritur marrëveshje me të dëmtuarin F.J që në çmim prej 10 euro, t’i dërgojë deri në Skenderaj, në taksi me G.G kanë hyrë edhe B.G e A.Sh, kanë vazhduar rrugën deri te market “Florenti”, ku nga automjeti kishte zbritur A.SH, ndërsa G.G dhe B.G kanë vazhduar rrugën për në Skenderaj.

Në aktakuzë thuhet se me të mbërritur në sheshin “Adem Jashari”, i pandehuri G.G e ka lutur taksistin t’i vozisë deri te spitali e pastaj deri në fshatin Llaushë duke e futur në një rrugicë me borë, atëherë i pandehuri G. ia ka drejtuar revolen në qafë, e ka kërcënuar se do ta vras dhe kërkon prej tij që t’i nxjerrë të gjitha paratë, ndërsa i pandehuri B.G e ka nxjerrë një thikë dhe e ka kërcënuar që t’i nxjerrë paratë dhe telefonin.

Tutje në aktakuzë thuhet se i pandehuri G.G i ka këputur kabllot e radiolidhjes së automjetit dhe atëherë vozitësi i automjetit nga frika ka nxjerrë nga xhepi 10 euro dhe telefonin e markës “Nokia” dhe ia jep të pandehurit, më pas dy të pandehurit kanë dalë nga automjeti dhe kanë ikur në drejtim të lagjeve “Zyhrani” dhe “Sylani”.

Me këtë, dy të pandehurit akuzohen se kanë kryer veprën penale “Grabitje” nga neni 255, par.3 e lidhur me par.1 e lidhur me nenin 23 të Kodit Penal.

Sipas dispozitivit të dytë të aktakuzës, i pandehuri G.G deri me datën, kohën dhe vendin e përshkruar si në pikën 1 të dispozitivit, pa leje valide për mbajtjen e autorizuar të armëve ka poseduar pistoletën e markës dhe kalibrit tani të panjohur.

Me këtë ka kryer veprën penale “Mbajtja në pronësi, kontroll, posedim apo shfrytëzim të paautorizuar të armëve” nga neni 328, par.2 te Kodit Penal, e në bashkim real me veprën penale nën pikën 1 të dispozitivit.

Shënim: Personat e përmendur në këtë artikull konsiderohen të pafajshëm, përveç nëse nga gjykata vërtetohet se janë fajtorë me vendim të formës së prerë.

Të fundit

E FUNDIT: Dështojnë negociatat, LDK-ja refuzon koalicionin me PDK-në

Lidhja Demokratike e Kosovës në Mitrovicë dhe kryetari Bedri Hamza, nuk kanë arritur marrëveshje koalicioni. Kështu mëson "Jepi zë" nga burime të sigurta brenda LDK-së,...

Dalin rezultatet e kandidatëve për rekrut të FSK-së

Ministria e Mbrojtjes ka publikuar rezultatet testit fizik të kandidatëve për rekrut në FSK, që është mbajtur më 6 dhjetor. Kjo ministri njofton se kandidatët...

Lajme të tjera