CMB vazhdon aktivitetet për ngirtjen e vetëdijes kundër trafikimit me qenie njerëzore

Zëri qytetar

Shembull i keq: Punojnë në Emergjencën e Mitrovicës, por këto infermiere nuk vendosin maska

Pandemia me virusin COVID po vazhdon në vendin tonë, anipse tani paraqitet situatë pak më e qetë, shkruan Jepi...

Pas incidenteve në shkolla, Policia e Kosovës po kujdeset për sigurinë në gjimnazin “Frang...

Në gjimnazin "Frang Bardhi" në Mitrovicë, kohëve të fundit janë shtuar problemet dhe rrahjet mes nxënësve. "Jepi zë", ka raportuar...

Tollovi dhe kaos i madh tek QKMF në Mitrovicë, vetura me targa nga Serbia...

Kaosi urbanistik në Mitrovicë po vazhdon sikur ditëve të tjera nga komunikacioni i ngulfatur. Rruga me shumë probleme në...

Mbyllja e trotuarit në Bair po ua rrezikon jetën nxënësve dhe banorëve të lagjes

Rruga pranë Gjimnazit "Frang Bardhi" në drejtim të shkollës "Musa Hoti" ka edhe pjesën e trotuarit që shfrytëzohet nga...

Skandaloze: Uji në Mitrovicë del si puding

Reshjet e shiut si duket kanë trazuar ujërat e pijshëm, pasi dukshëm janë më të ndotur. Ujë që më shumë...

Community Building Mitrovica përmes projektit “Tregimi Yt Është Tregimi Im” vazhdoi aktivitetet në ngritjen e vetëdijes qytetare kundër trafikimit me qenie njerëzore.

Tryezë e rrumbullakët u mbajt me palët kyçe të cilat punojnë në parandalimin, luftimin dhe mbrojtjen e viktimave.

Në këtë tryezë pjesëmarrësit ishin të profileve të ndryshme si: Policia e Kosovës, Mbrojtesi i viktimave nga Prokuroria Themelore Mitrovicë, shoqëritë civile, shkollat publike, psikologë e gazetarë.

“Diskutimi shfaqi se me gjithë faktin se secili/a institucion/shoqëri ishin të dedikuar në zbehjen dhe eleminimin e ketij fenomeni, bashkëpunimi ende më i thellë do kishte rezultate edhe më pozitive në aspektin e reagimit më efikas dhe më të shpejt në fazat e herëshme të kësaj dukurie. Përveq institucioneve dhe mekanizmave për luftimin dhe parandalim e trafikimit me qenie njerëzore edhe ne si qytetar duhet ta bëjm punën tonë duke raportuar”, thuhet në njoftim.

 

Të fundit

E FUNDIT: Dështojnë negociatat, LDK-ja refuzon koalicionin me PDK-në

Lidhja Demokratike e Kosovës në Mitrovicë dhe kryetari Bedri Hamza, nuk kanë arritur marrëveshje koalicioni. Kështu mëson "Jepi zë" nga burime të sigurta brenda LDK-së,...

Dalin rezultatet e kandidatëve për rekrut të FSK-së

Ministria e Mbrojtjes ka publikuar rezultatet testit fizik të kandidatëve për rekrut në FSK, që është mbajtur më 6 dhjetor. Kjo ministri njofton se kandidatët...

Lajme të tjera