​Anketa e KosovaPress: PDK, partia e parë në zgjedhjet e 6 tetorit

Publikuar më:

Numri i votuesve në anketën e KosovaPress vijon e rritet e kështu ka ndryshime edhe në renditjen e partive politike në pyetjen se kush do të jetë fituesi i zgjedhjeve të parakohshme të 6 tetorit.


Votuesit deri në paraditen e sotme kanë zgjedhur Partinë Demokratike të Kosovës si partinë që duhet të udhëheqë me vendin pas 6 tetorit. 10865 votues ose 36% mendojnë se PDK duhet t’i fitojë zgjedhjet.

Në vendin e dytë është Lidhja Demokratike e Kosovës me 9775 vota ose 32%.

Lëvizja Vetëvendosje është e treta me 8626 të votave ose 29%.Është interesant fakti Nisma-AKR-PD dhe AAK-PSD kanë përqindje të njëjtë me 1%, por koalicioni me kandidat për kryeministër Fatmir Limajn ka 432 vota, ndërsa ai me kandidat Ramush Haradinajn 270 vota.

Ndërsa 161 votues kanë thënë se nuk e dinë se kush do të jetë fituesi i zgjedhjeve.Ndryshe, gjatë ditës së djeshme ka qenë LDK që ka udhëhequr me anketën.

JU REKOMANDOJMË